Artikel Menarik

15 April 2012

Tanda Anda Tidak Dipedulikan

Sama ada anda terasa atau perasan, ada beberapa tanda lingkah laku yang mengkiaskan sebagai ada dah tidak diperlukan lagi. Tak kira la dalam apa saja organisasi atau komuniti yang anda sertai, anda peru peka sebelum mereka berterus-terang kepada anda.

PEMIMPIN
Ramai dah hilang undi walhal sebelum ini anda mendapat sokongan seratus peratus. Selepas itu ada pulak calon baru yang dinamik dan berkaliber menampilkan diri duduk disebelah.

CIKGU
Murid buat selamba atau buat kerja sendiri je. Kerja rumah endah pun tiada, buku kerja hanya kosong semata. Anda masuk keuar kelas tidak ada sesiapa pun yang menyapa anda.

PEKERJA
Kerja makin berkurang atau langsung tak diberi oleh pihak atasan untuk anda menanggungjawab sesuatu tugasan. Jeling-jeling kawan sebelah kerja bertimbun, siap buat overtime lagi menyiapkan tugas.

BOS
Pekerja buat hal masing-masing yang bukan termaktub dalam bidang tugas mereka. Sesuka hati sahaja nak datang pejabat pukul berapa, kadang-kadang sampai tak datang langsung tapi bila gaji lambat nak memberontak sahaja.

JURUJUAL
Dalam sehati tidak ada satu pun yang mampu mereka jual walaupun dah kehabisan air liur. Semua tempat dan setiap orang dah mereka jumpa tapi habuk pun tidak dapat.

PEMANDU KENDERAAN AWAM
Makin ramai orang beli kenderaan sendiri dan menggunakannya untuk aktiviti harian. Yang berbasikal pun sanggup berkayuh jauh semata-mata malas menunggu.

YANG BERCOUPLE

Selalu beralasan mengelak bila ajak dating ataupun berjumpa. Pasal perkara kecil pun nak melenting, cakap pun menengking-nengking macam itik Peking.

BLOG SHAKROIL EWANT
Bila statistik blog ini kurang pengunjung ataupun pelawat mahupun pembaca malahan pengomen, maknanya tiada sesiapa yang sudi melawat dan melepak disini lama-ama dan tanpa anda siapalah blog ini di dalam dunia maya ini. Terima kasih...

Begitulah tanda anda tidak diperlukan lagi untuk sesuatu benda, dengan pelbagai cara yang akan dilakukan oleh seseorang jikalau tidak menyukai ataupun tidak mahukan anda. Jadi, korang terpaksa melakukan sesuatu untuk menarik balik perhatian anda itu supaya orang disekeliling anda mempedulikan anda kembali...
Tinggalkan KOMEN dan LIKE FACEBOOK tanda SOKONGAN anda!

22 comments:

  1. wa rasa wa macam patah hati bila orang tak pedulikan wa sobsobs :(

    ReplyDelete
  2. ada kalanya betul jugakan kan? terpinggir rasanya.. huhu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tuh . kadang kalanya terasa . huhu

      Delete
  3. uh..
    terasa plak blog aku x diperlukan..
    sedih bangat:(

    ReplyDelete
    Replies
    1. erk . kenapa pulak cakap sebegitu . huhu

      Delete
  4. sdih la law xde org pedulikan kita. law rjin follow k
    http://penbiru92.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. pulak dah . huhu . okek ! follow u !

      Delete
  5. rasa drop sangat kalau rasa tak dipedulikan tapi blog ini aku suka....always in my heart..hehehehehe
    masa jer tak mengizinkan bro ...kalau tak selalu aku datang !!!!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe . terima kasih bro ! harap datang selalu disini !

      Delete
  6. Replies
    1. erk ! sebab apa kecik aty lak . huhu

      Delete
  7. blog zaa dipinggirkan sbb tuannya da lame xupdate entry baru... tu pasal dipinggirkan... sobs...

    ReplyDelete
    Replies
    1. samelah dengan saya . tiada idea untuk update informasi terbaru ! hehe !

      Delete
  8. saya follow blog ini 746, ditunggu follow juga kawan...jangan lupa suport n coment,pleas

    ReplyDelete
  9. rasa terhina gila bila tak dipedulikan. sobs :'(

    ReplyDelete
  10. mm sangat menyedihkan jika tidak di perdulikan.. -.-

    ReplyDelete