Artikel Menarik

07 May 2012

Kelebihan Pemandu Peribadi

Kepada pemandu bas, pemandu lori, teknik, kereta api, kereta kebal waima pemandu kapal terbang sekalipun anda dapat baca sahajalah. Hanya pemandu peribadai yang tahu bestnya kerja mereka ini seperti...

1) Sudah tentu-tentu dapat naik kereta mewah. Nak beli tidak mampu, dapat bawak pun jadilah. Kalau bos meeting boleh lah pura-pura jadi tuan punya kereta.

2) Bila bos meeting dekat hotel-hotel besar mesti bos ajak makan sekali, bukan senang dapat makan dekat hotel besar. Paling koman pun bos bagi duit lebih suruh makan dekat luar.

3) Boleh jalan-jalan dekat negeri orang lan, kira bekerja sambil melancong la. Apa lagi nak? Minyak, tol semua bos tanggung.

4) Secara tidak langsung dapat jugak tahu sedikit sebanyak rahsia syarikat, rahsia bos nak kahwin lagi pun ada jugak.

5) Kalau dapat bawa anak bos yang cun lagi cantil. Boleh juga cuba-cuba mengorat. Cintakan tidak kenal siapa.

6) Bila bini bos nak pergi shopping, boleh jugak ikut shopping sekali. Kalau angin bini bos baik dapat jugak dia belanja baju sehelai dua.

Banyak lagi kelebihan jadi pemandu peribadi ini daripada keburukan yang dapat kita lihat. Kalau kita agakkan sahaja mesti mereka ini kuat bodek jugak kerana oleh sebab itu mereka rapat dengan bos. Kalau tidak mahu rapat pon, sudah jadi pemandu peribadi. Mereka ini mesti kena rapat jugak walau bagaimanapun. Yang paling penting, kelebihan yang dapat ini hanya untuk pemandu peribadi sahaja. Bak kata pepatah yang aku reka sendiri "Pandai bodek, pandai simpan, banyak bodek, banyak dapat". Apa punya pepatah la aku buat ini. Apa-apa pun kita layan sahajalah! HUHU!
Tinggalkan KOMEN dan LIKE FACEBOOK tanda SOKONGAN anda!

2 comments:

  1. hahha :D bener banget tuh,apa lagi boss nya super sibuk,enak laah :D yang di bawa mobil mewah :D :D :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha . betul tuh . kalau bos pergi kemana-mana kita kena ikut . ditambah pula dengan kenderaan mewah ;)

      Delete