Artikel Menarik

20 November 2013

Jolly Shandy Arak Alaf Baru Yang Mengelirukan!

Perhatian kepada semua pembaca! Diminta ambil perhatian yang teliti dan terang.

Carlsberg telah mengeluarkan produk minuman tin terbarunya bernama berjenama Jolly Shandy berperisa Lemon, Orange, Lychee, Apple dan Pineapple.


Malah corak dan warna tin minuman tersebut seolah-olah sama seperti tin minuman berkabornat yang biasa orang ramai beli dan minum seperti F&N, PEPSI, Coca Cola, Drinho, Yeos, etc. Apa yang membimbangkan kita semua umat Islam ialah kemungkinan ia dipasarkan secara terbuka dan meluas sehinggakan ada nanti umat Islam yang terbeli minuman tersebut dan meminumnnya tanpa rasa waksangka. Tambahan pula perkataan “Contains alcohol” hanya di tulis kecil sahaja di belakang tin tersebut.


HARAP SEBARKAN MAKLUMAT INI UNTUK KEBAIKAN SEMUA UMAT ISLAM. JANGAN LUPA SEBARKAN KEPADA SEMUA KERANA JIKA BUKAN KITA YANG MEMBANTU UMAT ISLAM, SIAPA LAGI? RENUNG-RENUNGKANLAH.


Awas Minuman Jenama Jolly Shandy Adalah Arak Ringan? - Sedang hangat dari laman facebook. Moga menjadi panduan dan pedoman untuk kita semua.

Jolly Shandy ni adalah minuman beralkohol rendah, pada kita ianya tetap haram kerana di-kategorikan sebagai arak ringan, tetapi yg mendukacitakan kita kenapa penampilannya dibuat sedemikian rupa, seperti minuman ringan yang lain.

Di beritakan pada tahun lepas ada sorang mak cik tu, anaknya yg lebih kurang umur 8 tahun ambil Jolly Shandy, mujurlah saya nampak dan maklumkan yg air tu, air arak haram, mungkin sebab design grafik luaran sama seperti air minuman ringan biasa siapa pun tidak menyangka ianya adalah air arak.

Di katakan juga air itu mengandungi 1% alcohol.
Tinggalkan KOMEN dan LIKE FACEBOOK tanda SOKONGAN anda!

1 comment:

  1. mcm2 yg dorang bt utk mengelirukan umat Islam...

    ReplyDelete