Artikel Menarik

26 February 2011

Yang Luar Biasa

Pernah tak korang rasa nak buat sesuau yang luar biasa dalam kehidupan harian. Kadang-kadang terpikir jugak nak buat tapi...

1) Buat rutin luar biasa, yang mana selama ini kalau ke dapur hanya untuk makan aje. Apa kata buat sesuatu yang luar biasa seperti basuh pinggan mangkuk, kendian susun ikut saiz kat rak, potong bawang, kentang, lap meja, mop lantai dan sebagainya.

2) Sahut kempen hijau dengan tengok pokok-pokok hijau kat taman setiap pagi atau buat taman kat rumah. Siram pokok bunga kat laman rumah serta laman jiran sebelah. Pokok tepi jalan pun siram sekali.

3) Ejek kengkawan yang boroi itu tak luar biasa, yang luar biasanya ialah kempiskan perut diorang dengan mencucuk perut diorang dengan jarum, Kasi keluar angin dalam perut tuh.

4) Andai tak kesampaian belajar kat over sea dan menjadi lawyer korang masih lagi menggapai gelaran sekan-akannya.. yang memang luar biasalah iaitu loyar buruk.

Korang fikir cara lain perkara yang luar biasa iaitu lain dari lain perkara biasa yang korang selalu buat dan cuba korang buat kat diri korang! Gerenti memang best! Gempak! dan Dasyat! BEB!
Tinggalkan KOMEN dan LIKE FACEBOOK tanda SOKONGAN anda!

No comments:

Post a Comment