Artikel Menarik

24 April 2011

Sebab Kedai Makan Ditutup

Di sini aku nak keluarkan notis pada mana-mana pengusaha makanan apabila terpaksa gulung tikar, jangan tinggalkan tanda tanya pada orang di sekeliling kawasan tersebut. Sila keluarkan notis atau buat announcement yang korang akan tutup kedai pasal aku malas nak dengar atau jawab semua soalan pelanggan korang tuh.

1) Sewa premis mahal kerana dinaikkan pemilik.

2) Masakan tak sedap, tak pelbagai dan orang takdak choice nak makan apa.

3) Harga makanan terlalu mahal macam kat restoran eksklusif, baik pergi makan kat sana jer.

4) Ambik order lambat, masak pun lambat, hantar order pun salah.

5) Takda kebersihan... tempat cuci tangan takde sabun, sudu berkarat, cawan sumbing...

6) Dah pukul 12.00 tengah malam, esok pukul 6.00 pagi kitorang kena bangun untuk bukak kedai balik. Kitorang pun nak tido, dah pegi balik, balik... esok makan sembang lagi kat kedai makan ni.

Diatas inilah sebab dan punca utama kenapa kedai makan terpaksa ditutup, nak berniaga buat cara nak berniaga! Pelanggan first... jangan ingat nak untung tapi kedekut!
Tinggalkan KOMEN dan LIKE FACEBOOK tanda SOKONGAN anda!

2 comments:

  1. waa..notis yg sgt2 benar..
    haha..
    sokong point kamu..
    ;D

    ReplyDelete