Artikel Menarik

06 October 2012

Bertuahnya Suami Kalau

Pernah dengar orang tua cakap; "Bertuahnya engkau dapat isteri macam tuh...'? Pernah? Pernah korang tanya betul ke tidak si suami itu rasa bertuah? Pernah? Pernah tidak kita tanya sendiri pada suami? Pernah? Bertuahnyalah suami kalau punya isteri macam di bawah ini...

1) Isteri-isteri tidak sibuk merajuk marahkan suami yang tidak berkelip mata melihat awek cun sebaliknya berusaha jadikan diri sendiri cun sentiasa supaya suami pandang kita pula.

2) Tidak ada suara membebel melekat ke telinga sebab hendak melepaskan rasa marah dan penat pada suami. Tidak semestinya suami itu diam bermakna dia tidak sakit jiwa dibuatnya.

3) Dapur mahal yang dibeli digunakan dengan hebat oleh isteri dan bukan hanya digunakan untuk masak telur goreng tiap-tiap hari.

4) Isteri keluar dengan memakai hijab dan dengan kebenaran suami sebab yang menanggung dosa adalah si suami, bukannya itik serati.

5) Suami disambut pulang dengan wajah yang berseri, bukannya dengan wajah iras-iras ikan pari.

Memang bertuah suami jikalau perkara di atas di lakukan oleh seorang isteri kepada suami tetapi sekarang ada kemungkinnan juga si isteri menjadi suami dan si suami menjadi isteri. Adakah terbalik? Atau sebaliknya? Kita sama fikir-fikirkan. HEHE!
Tinggalkan KOMEN dan LIKE FACEBOOK tanda SOKONGAN anda!

No comments:

Post a Comment